0

ΕΚΟ: οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα

ΕΚΟ: οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα

 

 

 

 

 

 

 

Η ΕΚΟ ΑΒΕΕ, εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι πρωτοπόρος στην εγκατάσταση και λειτουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ήδη από τον Απρίλιο του 2011, έχοντας εγκαταστήσει σε τρία ιδιόκτητα πρατήρια καυσίμων, σε Γλυφάδα, Κηφισιά και Μαρούσι, σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε συνεργασία με την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ELPEDISON.

Τα τρία αυτά σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι, εδώ και τρία χρόνια, τα μόνα στην Ελλάδα επίσημα καταχωρημένα και καταγεγραμμένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, η ΕΚΟ αποτελεί από το 2011 τον κύριο χορηγό του EKO Mobility Rally, επίσημο αγώνα ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητου Οχήματος.

Η εγκατάσταση των σημείων φόρτισης στο δίκτυο της ΕΚΟ είναι γνωστή στο ευρύ κοινό από δημοσιεύματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ήδη από τον Απρίλιο του 2011, μέχρι και εντελώς πρόσφατα, υπάρχει δε πλήθος αναφορών σε δελτία τύπου της ΕΚΟ και του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ εν γένει, καθώς και παρουσιάσεις σε συνέδρια και ημερίδες όπου αναφέρεται η εγκατάσταση αυτών των σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφώς ότι η πρόσφατη, αξιέπαινη προσπάθεια εγκατάστασης σημείων φόρτισης από άλλη εταιρεία σε υπόγειους σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων  σε καμία περίπτωση δεν συνιστά την «πρώτη» εγκατάσταση σημείων φόρτισης στη χώρα.